Pechhulp

Banden pech

Tachograaf Inbouw, Retrofit en Ijkingen

De tachograaf is een onmisbaar instrument in de transportsector, ontworpen om de rij- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs te registreren. Dit apparaat helpt niet alleen bij het waarborgen van de veiligheid op de weg door te zorgen dat chauffeurs de wettelijk vastgestelde rusttijden in acht nemen, maar het speelt ook een belangrijke rol in het handhaven van de regelgeving binnen de Europese Unie.

Met de voortdurende technologische vooruitgang evolueert de tachograaf mee. Dat heeft geleid tot de introductie van de slimme tachograaf type 2, die vanaf eind 2023 verplicht is voor alle nieuwe voertuigen.

GTO Service & Tyres is jouw partner voor de inbouw, retrofit en het ijken van tachografen. Wij zijn gecertificeerd inbouwpartner van VDO en Stoneridge.

Over de Slimme Tachograaf 2

De slimme tachograaf 2, ook wel bekend als SMT2 of G2V2, is de nieuwste ontwikkeling in de transport- en logistieke sector. Dit nieuwe type tachograaf is ontworpen om te voldoen aan de nieuwste EU-verordeningen en speelt een belangrijke rol in het handhaven van de regels voor internationaal transport.

Iedere transportondernemer die internationaal werkt krijgt binnenkort te maken met de slimme tachograaf 2. Deze tachograaf wordt namelijk op korte termijn verplicht voor al het grensoverschrijdende vrachtverkeer verkeer in Europa.

Alle nieuwe vrachtwagens en bussen moeten uiterlijk op 31 december 2023 zijn voorzien van een slimme tachograaf 2. Daarna moeten alle voertuigen die nog een oudere, analoge tachograaf hebben, vóór 1 januari 2025 geüpgraded worden naar de Slimme Tachograaf 2. Dit ombouwen wordt ook wel een tachograaf retrofit genoemd.

Tachograaf retrofit? Begin op tijd!

Hieronder vind je de uiterlijke datum waarop jouw voertuig(en) moeten zijn voorzien van een slimme tachograaf type 2. We raden je aan om op tijd in kaart te brengen wat in jouw geval nodig is en alvast een afspraak te maken voor een retrofit. Op deze manier garandeer je dat je wagenpark up-to-date is wanneer de deadline nadert.

Alle deadlines op een rij: 

  • Alle nieuw geregistreerde voertuigen met een kenteken én tenaamstelling van 31 december 2023 moeten direct worden voorzien van een slimme tachograaf 2
  • Voertuigen > 3.500 kg die zijn uitgerust met een analoge of oude digitale tachograaf moeten voor 1 januari 2025 worden voorzien van een slimme tachograaf 2
  • Voertuigen > 3.500 kg die zijn uitgerust met een 1e generatie slimme tachograaf moeten voor 19 augustus 2025 worden voorzien van een slimme tachograaf 2
  • Voertuigen vanaf 2.500 kg: Moeten voor juli 2026 worden voorzien van een slimme tachograaf 2

Geautoriseerd inbouwpartner

Als geautoriseerde inbouwpartner voor VDO en Stoneridge Tachografen garanderen wij professionele en betrouwbare installaties. Ons team van gecertificeerde monteurs zorgt ervoor dat uw tachograaf nauwkeurig wordt gekalibreerd en getest, zodat je voldoet aan alle wettelijke eisen.

Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor onderhoud en ijkingen van oudere type tachografen.

Contact opnemen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een tachograaf installatie, retrofit of ijking? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Telefoon: +31 (0)43 31 13 416
E-mail: info@gto-service.com

Contact NL